fbpx
Zadnje vijesti

Breganja na Noći muzeja 2014.

Najuspješniji su dobili i vrijedan suvenir – komad užeta korištenog u najvećoj ekspediciji u Hrvatskoj: ekspediciji Lukina jama - sifon 2013.

 

Noć muzeja je manifestacija koja se u Hrvatskoj održava od 2005. g. Broj gradova, mjesta i muzeja koji sudjeluju u Noći muzeja svake godine raste.

Procjenjuje se da je ove godine u manifestaciji sudjelovalo čak 350.900 posjetitelja u sto gradova i mjesta te više od dvjesto institucija. Posjetitelji su 31.01.2014. od 18:00 h do 01:00 h mogli besplatno posjetiti brojne izložbe, postave, radionice i sl.

U ovogodišnjoj Noći muzeja sudjelovala je i Breganja i to u izložbi fotografija i radionici u organizaciji Zagrebačkog speleološkog saveza (čija smo članica) i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Prostorom knjižnice HAZU, na Strossmayerovom trgu u Zagrebu, na par sati zavladali su speleolozi kojima je cilj bio upoznati posjetitelje sa svojim vještinama, znanjima i ciljevima. Posjetiteljima je speleologija približena kroz izložbu fotografija speleološke tematike (jedna fotografija je i od našeg člana, Saše Minihofera) i projekcije brojnih filmića nastalih na terenima u hrvatskom i stranom podzemlju. Ipak, najzanimljivija je bila radionica Čvorologija ili tko ima spretnije ruke gdje su naši strpljivi speleolozi i alpinisti posjetiteljima pokazivali izradu i namjenu čvorova koje svakodnevno koristimo prilikom istraživanja podzemlja ali i osvajanja vrhova. U zanimljivoj radionici okušali su se svi – od najmanjih do najstarijih! Najuspješniji su dobili i vrijedan suvenir – komad užeta korištenog u najvećoj ekspediciji u Hrvatskoj: ekspediciji Lukina jama – sifon 2013. Procjenjuje se da je knjižnicu HAZU u tih nekoliko sati posjetilo čak 3620 posjetitelja!

U organizaciji i provedbi radionice sudjelovali su naši članovi: Alen Kirin, Krešimir Koružnjak, Daniel Novak, Saša Minihofer, Saša Kmezić, Marko Bašić i Tamara Mihoci.

Više možete pročitati na linku:

http://www.speleologija.hr/skupovi/zgspeleologija2014/index.html

Text: Tamara Mihoci

Foto: Danijel Novak

Ostale vesele fotografije iz muzeja provjerite u našoj foto galeriji

10. veljače 2014.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

  • Alpinizam (17)
  • Penjanje (38)
  • Planinarenje (6)
  • Rafting Kayaking (2)
  • Speleologija (20)
  • Video (11)
  • Vijesti (39)
  • Visokogorstvo (6)
  • Lajkaj nas na Facebooku

    Prijavi se na newsletter

    Pitanja? Prijedlozi?

    Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

    Breganja prijatelji!

    Moja planeta
    OCP

    Sponzori

    Iglu Sport
    Tendon