fbpx
Zadnje vijesti

Vikend sportskog penjanja u Bregani

Ponosni smo na sve naše natjecatelje jer su bez obzira što se kratko bave sportskim penjanjem pokazali odlične rezultate i pravi sportski duh.

 

24. i 25. siječnja 2015. bio je vikend sportskog penjanja u Bregani.

 

 

U našoj dvorani za sportsko penjanje u Bregani održana su dva natjecanja u sportskom penjanju, točnije boulder natjecanja.

Sjevernohrvatska liga 2015. 

U subotu 24. siječnja bili smo domaćini trećeg kola, druge sezone natjecanja u sportskom penjanju za djecu i mlade. Ovo je ujedno bilo i zadnje natjecanje na boulderu za ovu sezonu. SHL je skup penjačkih natjecanja na kojima mladi penjači imaju priliku u ležernijoj atmosferi testirati svoja stečena znanja i vještine te se dobro zabaviti. Sudjelovalo je 30tak mladih natjecatelja iz 6 sportsko penjačkih klubova.

SPC Breganja je po prvi put imala svoje predstavnike. U kategoriji Cicibana natjecao se Ferdo Kelečić i osvojio je broncu. U kategoriji mlađi kadeti i mlađe kadetkinje natjecali su se Sven Hribar i Marta Kelečić, a medalja im je izmakla za dlaku. U kategoriji kadeta natjecali su se Fran Bošnjak i Mihael Šoštarić.

Jako smo ponosni na sve naše Paukiće jer su bez obzira što se kratko bave sportskim penjanjem pokazali odlične rezultate i pravi sportski duh.

Detaljnu tablicu svih natjecatelja možete pogledati na službenim stranicama SHL-a:

http://s-h-l.org/doc/S2N3-REZULTATI.pdf

 

Boulder Liga Od Kontineta 2015.

Breganja je u nedjelju 25. siječnja bila domaćin trećeg kola, šeste sezone BLOK-a.  Kako smo zadnjih par mjeseci marljivo radili na proširenju i preuređenju naše stijene, bilo nam je drago da će dvorana baš BLOK tekmom probiti led. Kao i prošle godine, postavljački duo bili su naš as Saša Kmezić i u našoj dvorani uvijek rado viđeni penjač, Nejc Pozvek. Dečki su odradili odličan posao, a treba im se i priznati i velika volja i trud pošto smo dan ranije bili domaćini SHL-a, gdje su opet oni postavljali sve smjerove.

Za BLOK su složili sveukupno 28 smjerova. Makar je većina izjavila da su dosta teški, na kraju je ispalo da je bilo svega za sve, a smjerovi su bili zanimljivi i dinamični. Tekmu je posjetilo nešto više od 50 penjača i nadamo se da su se dobro ispenjali i zabavili.

Evo, a da odmah pohvalimo i naše gore list, nikad brojniji bili su i Breganjini penjači.

Naša jedina natjecateljica Ines Kovačić rasturila je na BLOK-u i zauzela 2. mjesto u ženskoj kategoriji. Jednako dobar bio je Višeslav Klarić – Viško koji se popeo do 3. mjesta muškog HOBBy-a , a naši Maik Fresl i Marko Bašić zauzeli su 7. i 9. mjesto.

Velike pohvale Maiku koji je počeo penjati prošle godine pod Sašinim kritičnim okom i u kratko vrijeme pokazao da je naša najveća mlada nada!

Detaljnu tablicu svih natjecatelja možete pogledati na službenim stranicama Blok-a:

https://www.facebook.com/pages/BLOK-liga/298425433503804

Tekst pisali: Tamara Mihoci i Krešo Koružnjak

Fotkali: Marko Bašić i Tamara Mihoci

 

 

Ostale fotografije sa SHL-a i Blok-a  provjerite u našoj foto galeriji

 

28. siječnja 2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

  • Alpinizam (17)
  • Penjanje (38)
  • Planinarenje (6)
  • Rafting Kayaking (2)
  • Speleologija (20)
  • Video (11)
  • Vijesti (39)
  • Visokogorstvo (6)
  • Lajkaj nas na Facebooku

    Prijavi se na newsletter

    Pitanja? Prijedlozi?

    Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

    Breganja prijatelji!

    Moja planeta
    OCP

    Sponzori

    Iglu Sport
    Tendon