fbpx
Zadnje vijesti

Kompanj – Istra 2013.

Da sve ne bude idealno, pobrinuo se moj dobri prijatelj Šator i sestra mu Vreća. Probudio sam se smrznut, mamuran, ukočen i bez jagodica...

 

Taman kad sam pomislio kako je sezona izleta došla do kraja, zaredala su se dva za pamćenje.

 

14. i 15.12.-tog zapalili smo u Istru u Kompanj na malo sportskog penjanja.

Sastav je bio mješovit; Marko Bašić (nova nada Breganje), Ante iz Gajnica (povratnik nakon 10 godina pauze), Orsat Kratofil (enciklopedija hrvatskog penjanja i više), te ja, Saša.

Bašić je na dolasku bio dosta skeptičan zbog nedostatka laganih smjerova na penjalištu, ali se to ubrzo pokazalo apsolutno neopravdanim. Oba dana su bila idealna za penjanje i odlučili smo to dobro iskoristiti.

Prvi dan smo proveli u novom sektoru. Pošto se nije imao u čemu zagrijati, Bašić je krenuo u 6a koji je popeo bez puno muke, ja sam se isto tu zagrijao i odlučio odmah napasti jedan precijenjeni 7b (Stojadin) koji mi je Orsat preporučio. On ga je probavao nešto prošli vikend i rekao da bi se dao popeti na pogled jer je dosta konstantan. I naravno da je bilo kako je i rekao, popeo sam ga na pogled, a nakon toga još jedan 7b (Energierauber) u blizini, bez problema. Orsat ih je ponovio, s time da mu je u 7b pukao jedan nosić i upropastio mu sajt. Bašić je naredao još par 6a-ova (Looser i Roč Cafe), a onda popeo svoj prvi 6b (Super Looser) iz drugog pokušaja. Ante se čuvao za nedjelju, dok sam se ja poderao još malo u jednom 7c+-u.

Da sve ne bude idealno, pobrinuo se moj dobri prijatelj Šator i sestra mu Vreća. Probudio sam se smrznut, mamuran, ukočen i bez jagodica… Odmah sam znao da od penjanja neće biti ništa posebno, svejedno dan je bio predivan, 14 stupnjeva na suncu i dobro društvo, a u Zagrebu magla.

Orsat i ja smo se neš navlačili po nekim starim projektima, a Baško i Ante su derali po šesticama, redom od a -c. Bašić je popeo još jedan 6b (Sweet Top) iz druge, a Ante 6c+ (Heilige Gral). Ja sam ponovio isto za njima i vidio da više od toga ne ide. Orsat je na kraju skinuo i jedan 7a i tu je priči bio kraj.

U 21h smo bili natrag u magli umorni i sretni ko prasci.

 

Text: Saša Kmezić – Mileni

Foto: Marko Bašić

Ostale fotografije s Kompanja provjerite u našoj foto galeriji

10. siječnja 2014.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

  • Alpinizam (17)
  • Penjanje (38)
  • Planinarenje (6)
  • Rafting Kayaking (2)
  • Speleologija (20)
  • Video (11)
  • Vijesti (39)
  • Visokogorstvo (6)
  • Lajkaj nas na Facebooku

    Prijavi se na newsletter

    Pitanja? Prijedlozi?

    Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

    Breganja prijatelji!

    Moja planeta
    OCP

    Sponzori

    Iglu Sport
    Tendon