fbpx
Zadnje vijesti

Cerovečke Špilje

Nedaleko Cerovačkih pećina održano je školovanje speleo jogija za extremna suženja i fuge.

  

Produženi vikend povodom Praznika rada bio je idealan za dogovoriti veću istraživačku akciju u Cerovačkim špiljama. Na zajedničkoj  istraživačkoj akciji u organizaciji speleološkog društva „Karlovac“, sudjelovalo je ukupno 18 speleologa 

 

iz 5 speleoloških društava: Speleološko društvo Karlovac, Speleološki odsjek Velebit, Speleološko društvo Đula-Medvedica, Speleološki klub Samobor i Speleološki klub „Ozren Lukić“.  

pa neka priča počne…  

…nije prošlo brzo i svi smo na okupu i spremni krenuti prema Cerovačkim špiljama oko 11:00. Parkiramo pored napuštenog sela Kesići gdje se nalazi turistički centar s kućicama za prijem turista i organizirano vođenje po Cerovačkim špiljama. Preuzimamo zaduženja i ubrzo smo svi pripravni za pokret . Nakon kratkog uspona uređenim putem dolazimo pred ulaz u D. Cerovačke špilj, tu se razdvajamo i dio ekipe odlazi izraditi foto-dokumentaciju Gornjih Cerovačkih špilja. Kako je već prije bilo dogovoreno rasporedili smo se u ekipe i odlazimo svaki prema svojim zaduženjima. 

 

 

 Ekipa 1) 

Mjesto radnje: Gornje Cerovačke 

Zadatak: Izrada kvalitetne foto-dokumentacije 

Prolaze do kraja kanala uz druženje. Zbog vode u zadnjem dijelu nisu uspjeli doći do kraja gdje je bilo potrebno obaviti i topografsko snimanje novog dijela koji je pronađen u jednoj od prijašnjih akcija. Po povratku obavljaju iscrpno foto-dokumentiranje 

Ekipa 2) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: Topografsko snimanje novih dijelova

Anja i Ris odlaze do kraja u mamutovoj dvorani, povremeno zastajkujući budući je to Anji bio prvi ulazak u Cerovačke špilje. Ulaze u odvojak kroz suženje , koje je ustvari zarušeni zapadni ponor Mamutove dvorane. Spuštaju se skroz do novog dna. Anja je postavila špagu (uže stari mammut 21.5 m + pl. fi8 + 1 kar. mat.) budući se u novi dio dolazi skokom od cca 7 m. Kad se spustila dolje, malo je pričekala, zbog toga što je dotični akter malo zapinjao kroz suženja do novog dijela. No, oboje su dolje i počinje se sa topografskim snimanjem. Topografski je snimljen novi dio od skoka od 4 m, koji se nalazi u dvorani tlocrtnih dimenzija cca 10 x 3 m, pa sve do spoja na stari dio odvojka. Tu dolazi Peđa. Anja Izlazi van, a Ris se ponovno spušta s Peđom skroz do zadnjeg dijela. Prolaze dvoranu, te se spuštaju na dno skoka od 4 m, gdje dolaze u pukotinu tlocrtnih dimenzija cca 3 x 1 m. Na kraju se nalazio upitnik u vidu neprolaznog suženja. 

Ekipa 3)

 Mjesto radnje: Donje Cerovačke, Krtičin rov 

Zadatak: Istraživanje Krtičinog rova, uvid u mogućnost daljnjeg pružanja objekta

G. Mandić poveo je Ninu i Dedu do Krtičinog rova. Cilj je bio provjeriti perspektivu pružanja špilje na kraju Krtičinog rova. Nakon kraćeg razgledavanja Donjih Cerovačkih špilja dolaze do Krtičinog rova. Nina i Deda se zavlače do kraja, dok G. Mandić čeka vani, budući je početno suženje za sada prolazno samo za nekog sitnijeg. Na kraju su našli još otprije poznato suženje koje treba proširivati i gdje se osjeti intenzivno strujanje zraka. Za daljnje istraživanje potrebno je proširiti i postojeći kanal radi lakšeg transporta opreme i ljudi. 

Ekipa 4) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, istočni ponor u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: Postavljanje, topografsko snimanje i daljnje istraživanje istočnog ponora

Derda i Filip odlaze do istočnog ponora u Mamutovoj dvorani. Tu kreću s pripremom, te Derda postavlja ponor do dna, dok mu Filip asistira. Iskorištena oprema: crveni mamut 40 m, 4 sidrišta fix fi8, 1 staro spit sidrište u kombinaciji sa novim fix fi8 sidrištem iskorišteno zajedno kao dvostruko sidrište, 6 kar. mat. Pronašli su upitnik na dnu u vidu neprolaznog suženja. Nažalost, taj dan ponor nije topografski snimljen zbog neispravnog pribora za crtanje. Nakon toga, Derda je raspremio ponor. Peđa i Ris sreću ih pri izlasku van. Nađena je i stara špaga edelrid od cca 20 m sa karabinerom koju smo izvadili van.

 Ekipa 5) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: proširivanje neprolaznih suženja i istraživanje novih dijelova zapadnog ponora/odvojka 

U višim dijelovima Peđa je pokušao proći dalje. Nakon dosta posla, uspio je proći u meandar od cca 5 m koji se nije pokazao perspektivnim i završava. No, prije samog ulaska u meandar, ulijevo odlazi dalje uski za sada neprolazni kanal. Također metar i po ispod tog suženja nalaze se još dva upitnika, jedan u vidu uskog skoka od par metara, a drugi u vidu pukotine koja ide ispod gornjeg meandra. Za sada ti dijelovi nisu prođeni, te su ostavljeni za neku buduću akciju. Nakon toga Peđa odlazi u niži dio odvojka skroz do najniže tada prođene točke, iza skoka od 4 m u novopronađenom dijelu. Tu mu se pridružuje Ris, a Anja izlazi van. U Mamutovoj dvorani sreću Derdu i Filipa, te svi zajedno izlaze van. Svi smo van jame, presvučeni u suhu odjeću i obuću do 20:15. Odlazimo u Rustiku napuniti akumulatore. Prepričavamo što smo sve radili, te se opuštamo uz dobru muziku i cugu. Oko 21:30 akumulatori su puni, te krećemo nazad u našu bazu u Kijanima. Naši domaćini nas dočekuju sa finim gulašom. Nakon gulaša dio ekipe je pokleknuo i otišao ranije na spavanje. Neki su čak imali namjeru i odspavati pa se vratiti na druženje. No, ni uključeni alarm na mobitelu nije uspio dignuti usnule ptičice. Ostatak ekipe ostao je uz gitaru i zezanje još neko vrijeme. Pjevalo se, družilo, smijalo.. 

29. travnja 2012. Nedjelja. Oko 10:30 svi smo spremni i krećemo put Cerovačkih špilja. Ovoga puta pojačani sa još 5 špiljara koji su stigli noć prije. Krećemo sa opremanjem, svaki na svoju stranu zgrabiti dio kolača koji mu pripada.. 

Ekipa 1) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: istraživanje novih dijelova. 

Peđa, Deda i Goc odlaze u zapadni odvojak u mamutovoj dvorani pokušati proći suženje. Uspijevaju proći dalje. Tu se dolazi skokom od 2 m na policu. Iznad u kutu vidi se novi upitnik u vidu dolaznog kanala koji nije prolazan. Dalje dole kanal nastavlja vertikalno skokom od cca 3.5 m. Tu se dolazi na drugo novo suženje. Bilo je dosta nezgodno za raditi, budući niz skok konstantno curi voda, a samo suženje je bilo neprolazno na cijelom potezu od 2 m. No, nakon par sati posla uspijevaju proći dalje. Iza suženja dolazi se nakon cca 3 m do prostrane vertikale od 10-ak metara koju je potrebno nastaviti istraživati (pronašli odlazni meandar koji je bio neprolazan, istraživanje stalo – ostali bez baterija za bušilicu). Postavljeno uže stari mammut 20 m. 

Ekipa 2) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, Medvjeđa dvorana 

Zadatak: istraživanje i postavljanje od prije ispenjanog dimnjaka 

Vedran i Željka odlaze sa Peđom u Medvjeđu dvoranu, gdje im Peđa pokazuje penj koji treba nanovo postaviti i istražiti. Ubrzo Peđa odlazi svojoj ekipi, dok Vedran i Željka započinju s penjom. Vedran je penjao i postavljao penj od cca 30, a Željka je asistirala i sa svjetlom provjeravala po postavljenoj prečnici nedoumice na lijevoj strani penja koji je gotovo cijeli zatvoren. U vidu uskog kanala u tom lijevom dijelu vidi se daljnji nastavak dimnjaka, ali za sada nije prolazno i dosta je nezgodno za raditi. Iskorištena oprema: crno uže 113 m, 7 kar. mat., dvije alke. Na gornjem dijelu dimnjaka Vedran se nije uspio provući kroz uski prolaz da vidi perspektivu daljnjeg pružanja. Penj je ostao postavljen. Na izlasku iz špilje pridružila im se Marina. Pritom su Vedran i Marina statirali Željki za fotografiranje. 

Ekipa 3) 

Mjesto radnje: Gornje Cerovačke 

Zadatak: obilazak, te prikupljanje opreme 

Dine, Marina, Anja i Nina odlaze u Gornju Cerovačku. Dine je išao po svoju opremu. Usput su malo obilazili što se dalo, opalili koju fotografiju i kako je to rekla jedna od akterica: „Dine nas je malo propeljao čisto da zadovolji našu žensku znatiželju.“. Anja odlazi zamijeniti Minju, Nina se pridružuje ekipi koju je vodio Pich, dok Dine i Marina odlaze topografski snimiti istočni ponor u Mamutovoj dvorani u D. Cerovačkima. 

Ekipa 4) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, istočni ponor u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: ponovno postavljanje istočnog ponora u Mamutovoj dvorani 

Derda ponovno postavio do dna istočni ponor u Mamutovoj dvorani, Filip mu je asistirao. Ovoga puta ostavljeno je postavljeno kako bi Dine i Marina kada dođu mogli topografski snimiti cijeli taj dio. Također, kako bi i Peđa sa svojom ekipom mogao pogledati/procijeniti koliko i što sve treba za proširivanje suženja na dnu ponora. Iza suženja se vidi daljnje pružanje objekta, uspjeli su izmjeriti laserom cca 8 m. 

Ekipa 5) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, istočni ponor u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: topografsko snimanje istočnog ponora u Mamutovoj dvorani

Nakon obilaska u Gornjim Cerovačkima, Dine i Marina odlaze u Donje Cerovačke špilje sve do Mamutove dvorane. Tu se spuštaju u istočni ponor gdje vrše topografsko snimanje te se spajaju na točku u Mamutovoj dvorani. Dine je povukao vlak i na perspektivno suženje. Dine, Derda i Filip izlaze van. Ostavljaju postavljen ponor. Marina se pridružuje Vedranu i Željki u Medvjeđoj dvorani. 

Ekipa 6) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: Topografsko snimanje novih dijelova 

Nastavak topografskog snimanja novih dijelova u zapadnom ponoru/odvojku u Mamutovoj dvorani. Minja i Ris odlaze prema mamutovoj Dvorani. Dolaze do ulaza u zapadni odvojak, te nastavljaju prema zadnjoj točki. Tu se Minja provlači po opremu za nastavak topografskog snimanja kako bi vidio ulaz u novi dio. Nakon par psovki i pokušaja, ubrzo je vani. Dolaze Peđa, Deda i Goc. Nakratko se svi pozdravljaju, a zatim oni odlaze raditi u niže nove dijelove. Minja i Ris počinju sa topografskim snimanjem. Vuku vlakove van prema Mamutovoj dvorani. Prvo se uvlače u nove dijelove gdje su pronađeni i novi upitnici. Nakon nekog vremena dolazi Anja zamijeniti Minju. Minja se neko vrijeme zadržava s nama, no ubrzo potom izlazi van, budući su taj dan planirali ići doma. Anja se uvlači dalje u meandar. Meandar završava već nakon cca 5 m. Ali pri samom ulazu u meandar nalazi se nekoliko novih upitnika. Ulijevo odlazi dalje uski za sada neprolazni kanal. Također metar i po ispod tog suženja nalaze se još dva upitnika, jedan u vidu uskok skoka od par metara, a drugi u vidu pukotine koja ide ispod gornjeg meandra. Anja i Ris povlače dalje vlakove van prema Mamutovoj dvorani,  te se vežu na otprije poznatu točku u samoj dvorani. Pred sam kraj akcije povlače poligonski vlak kroz cijelu Mamutovu dvoranu. Tu Anja izlazi van iz špilje, dok se Ris vraća nazad na ulaz u odvojak pričekati Peđu, Dedu i Goca. Oni ubrzo izlaze i kratko prepričavaju što su sve našli. Svi zajedno kreću prema van. 

Ekipa 7) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke

Zadatak: istraživanje, obilježavanje zanimljivih dijelova na nacrt, izrada foto-dokumentacije.

Pich, Lilly, Ana, Katarina i Ksenija odlaze iza kaskada sve do suženja. Tu im se nakon nekog vremena pridružuje i Nina. Nina i Ksenija prolaze suženje razgledati dijelove iza. Također je Pich bilježio cijelim putem na nacrtu zanimljiva mjesta kao potencijalnu mogućnost za daljnje pružanje objekta. Pri povratku iz suženja Ksenija je počela izrađivati foto-dokumentaciju dok joj je ostatak ekipe asistirao. Nakon fotografiranja svraćaju do dvorane sa Vještičjim šeširom, pa sve do Medvjeđe dvorane gdje su Vedran i Željka penjali. Tu im se pridružuju Dine i Minja, te svi zajedno kreću prema van. Oko 17:00 su van špilje: N. Bočić, K. Priselac, N. Bencetić, A. Abramović, K. Abramović, M. Bukvić, F. Ramić, T. Derda, T. Masten, D. Stopić. Odlaze se spremiti u Kijane, te kreću doma. Ostatak ekipe je van špilje oko 20:00. P. Rade, G. Mandić, A. Turina, M. Trpčić, Ž. Janjanin, V. Vučić, A. Žmegač i N. Ris. Svi zajedno odlaze u Rustiku napuniti akumulatore, te popiti cugu. Cure su također donijele i kacige sa punjačima budući su bile pri kraju sa rasvjetom. Oko 21:30 krećemo pravac Kijani, gdje su nas Ante i deda dočekali sa pekom: janjetina, teletina, odojak, domaća patka. Također su nas dočekali i naši penjači s početka priče koji su se vratili vidno iscrpljeni sa Paklenice, ali zadovoljni postignutim. Nakon što smo se najeli, nastavljamo s ugodnim druženjem uz gitaru, Dedine (ne naš akter Deda) priče i naravno smijeh do kasno u noć. 

30. travnja 2012. penedjeljak. Buđenje oko 8:00 ujutro drugi dan. Nakon popijene kave i čaja, a prije doručka počinjemo sa joga vježbama. Gurui Deda i Peđa nam pokazuju neke vježbe, te zajedno s njima pomalo učimo pravilno disanje i ostale ine i ene prekokrasne stvarce. Oko 11:30 krećemo put špilja u nešto manjem broju nego proteklih dana. Već naučeni rutinom, pred Cerovačkima smo u treptaju oka spremni za nova osvajanja. 

 

 

Ekipa 1) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: istraživanje novih dijelova zapadnog ponora/odvojka u Mamutovoj dvorani

Peđa i Deda odlaze dalje u donje dijelove gdje nastavljaju sa istraživanjima u novim dijelovima zapadnog odvojka. Spuštaju se na dno zadnje isprane vertikale. Odlazni meandar koji je ostao od prošli put pokazao se neprolaznim. Pregledano je još par upitnika u dvorani kod vertikale koji se nisu pokazali perspektivnijim. U samom dnu dvorane blatnom kosinom preko zarušenih glondži dolazi se u kanal gdje su prošli dalje. Radilo se u biti o meandrirajućoj pukotini kojom su došli skroz do sifona. Budući je voda bila kristalno čista mogli su primijetiti oveću dubinu samog sifona. Tu staju s istraživanjima te se nakratko zadržavaju sa Risem i Gocom u dvorani koji su topografski snimali nove dijelove. Potom odlaze van odvojka i spuštaju se u nasuprotni ponor gdje pokušavaju savladati suženje na dnu. No, zbog prevelikog obima posla, suženje je ostavljeno za neku buduću akciju. 

Ekipa 2) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, zapadni ponor/odvojak u Mamutovoj dvorani 

Zadatak: Nastavak topografskog snimanja novih dijelova 

Goc i Ris nakon kratkog zadržavanja prije ulaska u nove dijelove, kreću dalje za Peđom i Dedom. Ubrzo pronalaze zadnju točku te nastavljaju sa topografskim snimanjem. Spuštaju se niz prvi skok od 2 m te ulaze u skok od 3.5 m do suženja od cca 2 m duljine. Topografski snimaju do dna zadnje isprane vertikale, pa povlače vlak dvoranom preko blatne zarušene kosine sve do nastavka kanala – početak pukotine gdje kanal ide dalje. Stali su na mjestu gdje su Peđa i Deda prošli dalje sve do sifona. Potrebno nastaviti topografsko snimanje u nekoj budućoj akciji. Prije toga se nalaze u glavnoj donjoj dvorani sa Peđom i Dedom.

Peđa: „Imaš tri minute da završiš tlocrt ove dvorane.“ 

Ris: „Ma kakvih tri minute, treba mi barem ura da povučem sve kanale.“ 

Peđa: „Dobro, onda imaš dvije i pol minute da završiš tlocrt.“ 

Čuo se smijeh. Vade se keksi te nakon kratkog druženja Peđa i Deda odlaze u istočni ponor, a Ris i Goc nastavljaju povlačiti zadnje vlakove. Zatim kreću polako prema van naći se s Dedom i Peđom. Ostavljaju postavljenu zadnju vertikalu, te prilikom izlaska iz novog u stari dio motaju špagu koja je ostavljena za iduću akciju, dok je raspremljeno samo sidrište. Tu ih dočekuje Peđa, te im pomaže iznijeti opremu van rupe. Ubrzo svi kreću van. 

Ekipa 3) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke – penj u blizini Vještičjeg šešira 

Zadatak: penjanje dimnjaka u blizini Vještičjeg šešira 

Peđa pokazuje Vedranu i Marini penjeve u blizini Šešira. Vedran zatim počinje penjati onaj koji je prvi i dogovoren, Marina ga je osiguravala (dio vremena je bila smještena nemilosrdno pod slapić, pa je bila mokra kao miš). Vedran je taj dan popeo cca 15-ak m i pritom su se ispraznila oba akumulatora (niz stijenu je cijelo vrijeme curila voda, a jedan od akumulatora je nošen dva dana unutra-van). Nakon penja Vedran i Marina odlučili su prošetati do kaskada i iza kroz suženje u stare-nove dijelove velikim kanalom skroz do kraja. No, požurili su kako bi čim prije mogli van, budući im je rasvjeta bila na izmaku snaga. Vedran jedva da je imao ikakav snop, dok je Marinin bivao sve slabiji. Odlazimo ponovno u Rustiku napuniti akumulatore i kacige. Oko 22:00 odlazimo u Kijane. Peđa podgrijava peku. Ubrzo jedemo i nastavljamo lagano druženje. Pričali smo, smijali se, malo svirali. A potom shrvani umorom odlazimo na spavanje. 

01. svibnja 2012. utorak ili Dan kada smo postali speleo jogiji 

Budimo se ujutro opet negdje oko 8:00. Naime, Sunce je uvijek baš u to vrijeme postajalo nesnosno. Nakon protezanja, i standardne Peđine kave i čaja, nastavljamo sa tečajem joge.

 

Željka izvještava: „Nedaleko Cerovačkih pećina održano je školovanje speleo jogija za extremna suženja i fuge. Jogi guru zvan “Deda” iz SK Samobor odabrao je par naprednih tečajaca sa kojima je tokom 4 dana prošao kroz teoretsku i praktičnu nastavu. Dakle novo licencirane speleo jogije za extremna suženja i fuge dobili su: SD Karlovac (Neven Ris), SO Velebit (Anja Žmegač), SK Ozren Lukić (Marina Trpčić) i SD Đula-Medvedica (Vedran Vučić). Čestitamo! Jogiji su dalje na iznajmljivanje po dogovoru sa njihovom matičnom udrugom.“

 

Ekipa 1) 

Mjesto radnje: Gornje Cerovačke 

Zadatak: obilazak i istraživanje tri ponora 

Peđa i Goc u Gornjoj Cerovačkoj špilji obilaze 3 ponora. Otišli su potražiti Peđin pantin, koji je ostao na jednoj od prijašnjih akcija, te još jednom detaljnije pogledati ponore. Ovom prilikom u najvećem ponoru (od ulaza s desne strane) otkrili su jedno mjesto koje prošli put na ranijim akcijama nije primijećeno. Nisu mogli proći dalje jer je preusko. Iza se vidi skok od 1.5 m koji se spušta (da su i uspjeli ući ostalo bi pitanje izlaska iz tog suženja koje se pokazalo dosta nezgodnim). 

Ekipa 2) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, penj u dvorani sa Vještičjim šeširom 

Zadatak: nastavak penja 

Vedran, Anja i Željka odlaze do dvorane sa Vještičjim šeširom. Vedran je nastavio penjati dan ranije započeti penj, dok ga je Željka osiguravala. Penjanje je trajalo od nekih 13:45h do 16:30h. Pred kraj Vedran je dosegnuo novi dio koji vodi dalje ali nije bilo vremena za nastavak istraživanja. Naime radi se o polici iza koje se vidi vertikala od kojih 10 m. Na dnu vertikale je voda, te se malo iznad toga vidi saljev u vidu dolaznog kanala. Ostavljena je postavljena špagica, a na samom vrhu penja jedna gurtna i jedan karabiner matičar. Tu su im se prilikom raspremanja  pridružili Ris i Deda. Nakon toga Vedran odlazi u Medvjeđu dvoranu raspremiti penj te pomoći Risu pri topografskom snimanju. Anja je za to vrijeme bila na relaciji Vještičji Šešir-Medvjeđa dvorana. U 17h van su izašli Deda, Anja i Željka. 

Ekipa 3) 

Mjesto radnje: Donje Cerovačke, penj u Medvjeđoj dvorani 

Zadatak: topografsko snimanje, raspremanje penja 

N. Ris topografski snima, dok A. Turina mjeri penj u Medvjeđoj dvorani. Nalazimo točku u dvorani, te povlačimo vlakove na prečnicu. Budući je špaga bila razapeta, te se nije moglo nastaviti s daljnjim napredovanjem dok se ne raspremi prečnica, Deda odlazi raspremiti prečnicu. No kako su iz zadnjeg sidrišta virila 4 komada špage a nismo mogli biti sigurni koja je naša za daljnje napredovanje (okolo je bio namotan višak špage), odlučili smo nakon što je još Ris pokušao raspremiti pričekati Vedrana da završi s penjem. Vedran ubrzo završava te odlazi s Risom u medvjeđu dvoranu, dok drugi dio ekipe izlazi van. Povlačimo dalje vlakove, no nakon gljivljenja u suženju na pola puta do vrha koje je oduzelo dobar dio vremena, odlučujemo sići dole i raspremiti penj, budući smo prekoračili već sat i pol od dogovorenog izlaska van. Ostavljamo postavljenu špagicu te izlazimo van gdje nas je očekivao zabrinuti ostatak ekipe. Marina je za to vrijeme bila u bazi. Spremila nam je krumpir ispod peke, krvavice, lovačke knedle u umaku od začinskog bilja s gljivama. Bili smo i više nego ugodno iznenađeni. Sve je bilo prefino. Nakon što smo pojeli, spremamo sav nered oko kuće, te rušimo šatore i slažemo svoje stvari. Oko 20:00 smo spremni za pokret i odlazimo na kratko u Rustiku još malo porazgovarati. Ulovila nas je sve neka sjeta te se uz smijeh, dovršavajući posljednje gutljaje cuge, rastajemo. Grljenje i osmijesi, te zadovoljstvo provedenim produženim vikendom bili su nezaobilazni. Svi smo poželjeli da druženje potraje barem još koji dan. Ali valjalo je krenuti… 

Paljenje motora. 

„Commencing countdown, engines on

Check ignition and may God’s love be with you“

Do idućeg susreta… 

Autor teksta: Neven Ris 

Foto: Neven Ris i Dinko Stopić 

 

 

 

Ostale fotografije iz Cerovečke špilje provjerite u našoj foto galeriji!

 

 

31. svibnja 2012.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

 • Alpinizam (17)
 • Penjanje (38)
 • Planinarenje (6)
 • Rafting Kayaking (2)
 • Speleologija (20)
 • Video (11)
 • Vijesti (39)
 • Visokogorstvo (6)
 • Lajkaj nas na Facebooku

  Prijavi se na newsletter

  Pitanja? Prijedlozi?

  Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

  Breganja prijatelji!

  Moja planeta
  OCP

  Sponzori

  Iglu Sport
  Tendon