fbpx
Zadnje vijesti

Otvorenje SPC Breganja !

Stijena površine stotinjak kvadratnih metara visoka je 6,5 metara te je na njoj postavljeno dvadeset penjačkih smjerova različitih težina,

 

Svečano otvorenje sportsko penjačkog centra, u sklopu kojega se održava i prijateljsko natjecanje u sportskom penjanju održati će se 13. travnja 2013. godine.   

 

Nakon višemjesečnih priprema i velikih napora uloženih u izgradnju, speleološko – alpinistička “udruga Breganja” u prostorima bivše kino dvorane u Bregani izgradila je prvu sportsko penjačku stijenu u ovom gradu.

Značaj ovog projekta još je veći zbog činjenice da je ovo prva, i za sada jedina, penjačka dvorana na području od Bregane do Zagreba, čime je svim građanima Bregane, Samobora i Svete Nedjelje ovaj sport postao još pristupačniji.

Projekt izgradnje stijene nastao je zbog velike želje za promocijom ovog sporta, posebice među mladima Bregane i Samobora, kojima je izgradnjom ove dvorane ponuđen zanimljiv i koristan način rekreacije.

U suradnji sa osnovnim i srednjim školama u Bregani i Samoboru pokrenuti će se sportsko penjačke škola te će se i na taj način dodatno promovirati vrijednosti ovog sporta među mladima.

Stijena površine stotinjak kvadratnih metara visoka je 6,5 metara te je na njoj postavljeno dvadeset penjačkih smjerova različitih težina, od onih dječjih (ocjene 3) do ozbiljnijih penjačkih ocjena (6c i 7a). Većina smjerova u dvorani ocijenjena je u rasponu od 5a do 5c što će zadovoljiti većinu rekreativaca koje očekujemo u dvorani. Najduži smjer u dvorani dužine je 14 metara.

Također, pozivamo i sve zainteresirane građane Bregane i Samobora da nam se pridruže na otvorenju te da iz prve ruke, od nekih od najboljih hrvatskih penjača, saznaju više o ovom vrlo atraktivnom sportu.

Za izgradnju dvorane zaslužni su članovi udruge Breganja no uz izuzetnu potporu grada Samobora na čelu  s gradonačelnikom Krešom Beljakom. Na potpori se zahvaljujemo i  zamjenicima gradonačelnika Željku Stanecu i Hrvoju Frankiću, višem savjetniku za prosvjetu, šport i tehničku kulturu Marijanu Kižlinu, pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Damiru Fabeku, višoj stručnoj suradnici za odnose s javnošću i protokol Maji Vela, savjetnici za pravne poslove Ani Vlah, te višoj stručnoj suradnici za izgradnju i održavanje stambenog i poslovnog fonda Vesni Petrić.

 

Posebna zahvala ide i donatorima, gospodarstvenicima grada Samobora,

 DIV d.o.o.,

BIDD Samobor d.o.o.,

TEHNOPROMET-93 d.o.o.,

MACAN PT d.o.o.,

FISCHER Hrvatska d.o.o.,

DRVOMETALIJA d.o.o.,

TOMPAK & SIN d.o.o.,

EKOING d.o.o.,

SPPIN PLUS d.o.o.,

te ISCAR ALATI d.o.o.

 

 

 

Ostale fotografije SPC Breganja provjerite u našoj foto galeriji!

 

 

27. ožujka 2013.

4 odgovora na Otvorenje SPC Breganja !

 1. majda napisao:

  Bravo! Svaka čast.

 2. […] otvara se nova umjetna stijena u Bregani. Održati će se i prigodno natjecanje. Informacije ovdje Podijeli […]

 3. Branka napisao:

  …konacno se nesto krece u Bregani…mi smo tamo gledali filmove, a vi se penjite…mrak sretno ;)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

 • Alpinizam (17)
 • Penjanje (38)
 • Planinarenje (6)
 • Rafting Kayaking (2)
 • Speleologija (20)
 • Video (11)
 • Vijesti (39)
 • Visokogorstvo (6)
 • Lajkaj nas na Facebooku

  Prijavi se na newsletter

  Pitanja? Prijedlozi?

  Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

  Breganja prijatelji!

  Moja planeta
  OCP

  Sponzori

  Iglu Sport
  Tendon