fbpx
Zadnje vijesti

Zagrebačka speleologija – jučer, danas, sutra

Izložba je prva u nizu promotivnih, javnih i medijskih aktivnosti Zagrebačkog speleološkog saveza u 2013.

 

Zagrebački speleološki savez, u povodu 127 godina speleološke djelatnosti u gradu Zagrebu, 80 godina istraživanja zagrebačke špilje Veternice na Medvednici i 20 godina istraživanja dubokih jama u Republici Hrvatskoj, 

organizira izložbu pod nazivom, Zagrebačka speleologija – jučer, danas, sutra, koja će biti svečano otvorena 2. svibnja 2013., u 20.00 sati, u galeriji/atriju Gradske uprave Grada Zagreb, Trg Stjepana Radića 1. Pokrovitelj izložbe je g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji će ujedno svečano otvoriti Izložbu.

Izložba je prva u nizu promotivnih, javnih i medijskih aktivnosti Zagrebačkog speleološkog saveza u 2013. Ovom izložbom Zagrebački speleološki savez želi pridonijeti obilježavanju velikih speleoloških obljetnica, a ujedno želi najaviti još jedan iznimni poduhvat zagrebačke i hrvatske speleologije – najveću speleološku i ronilačku ekspediciju u 2013. godini, Lukina jama, sifon 2013.

Organizatori izložbe su uz fotografije, speleološku i ronilačku opremu, video projekcije i dr., za svečano otvorenje osmislili kratki performans u kojem će sudjelovati speleolozi s užetima i svjetlosnim efektima. Cilj cjelokupnog događanja je popularizacija i približavanje speleologije široj javnosti – kao tehničke i znanstvene djelatnosti čija je svrha istraživanje nepoznatog podzemnog svijeta, te vrednovanje i zaštita podzemlja za buduća pokoljenja.

Stoga pozivamo sve zagrebačke i hrvatske speleologe, prijatelje i simpatizere da u što većem broju prisustvuju i uveličaju svečano otvorenje izložbe.

Nakon svečanog otvorenja slijedi nastavak neformalnog druženja uz prigodno osvježenje, a u prostorijama SO HPD Željezničar, Trnjanska 5b, predviđena je večernja zabava uz muzičku pratnju speleo benda.

Vidimo se..

 

26. travnja 2013.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


dodaci

Vijesti po kategorijama

 • Alpinizam (17)
 • Penjanje (38)
 • Planinarenje (6)
 • Rafting Kayaking (2)
 • Speleologija (20)
 • Video (11)
 • Vijesti (39)
 • Visokogorstvo (6)
 • Lajkaj nas na Facebooku

  Prijavi se na newsletter

  Pitanja? Prijedlozi?

  Zanima te nešto više? Imaš neki zanimljiv prijedlog? Želiš sa svima podijeliti vlastite uspjehe? Piši nam!

  Breganja prijatelji!

  Moja planeta
  OCP

  Sponzori

  Iglu Sport
  Tendon